همشهری آنلاین – سمیرا باباجانپور: باشگاه مثبت پاتوق امن افرادی است که به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند. آنها بدون ترس و اضطراب از انتشار تصویر و نامشان در این باشگاه رفتوآمد میکنند. دورهم جمع میشوند مشکلاتشان را بیان و مشاورههای رایگان دریافت میکنند.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
لیدا عباسی بهعنوان مددیار سالهاست در باشگاه مثبت فعالیت میکند او میگوید: «بیش از ۲۰۰ بیمار مبتلابه ویروس HIV در این باشگاه عضوند. عضویت در این باشگاه این امکان را به بیماران میدهد تا بتوانند دوره درمان کنترل شدهای را سپری کنند. پرونده اکثر این بیماران بهصورت محرمانه در باشگاه نگهداری میشود.»
او میگوید: «باشگاههای «مثبت» انجمنهای خودجوشی هستند که برای کاهش آسیبهای ناشی از ابتلای افراد به بیماری ایدز راه اندازی شدهاند. نگاه بدبین جامعه نسبت به بیماری ایدز باعث شده است تا افرادی که به وجود ویروس اچ آی وی در خونشان مشکوک هستند بهراحتی نتوانند وارد چرخه درمان شوند. ما در باشگاه مثبت افراد را از لحاظ روحی و روانی آماده میکنیم تا این بیماری را بپذیرند و بهترین گزینه را برای درمان انتخاب کنند.»
عباسی نقطه قوت فعالیت باشگاههای مثبت را حضور خیرین عنوان میکند و ادامه میدهد: «حضور خیرین باعث میشود بتوانیم هزینههای درمانی را مدیریت کنیم و برنامههای اجتماعی متنوعی برای اعضا برگزار کنیم.»
او میگوید: «هنوز مردم نمیتوانند باور کنند این بیماری با یک ارتباط معمولی منتقل نمیشود. مسلما نمی دانند اگر به دریافت ویروس مشکوک شدند تا ۷۲ ساعت فرصت دارند به اولین مرکز بهداشت مراجعه کنند. همین زمان کوتاه در از بین بردن ویروس بسیار تأثیرگذار است. ما در باشگاه سعی میکنیم نکات کلیدی رفتاری در زمینهٔ این بیماری را آموزش دهیم.»
مشاوره و درمان رایگان
این مددکار میگوید: «در کنار باشگاههای مثبت مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری وزارت بهداشت قرار دارد که قابلاعتمادترین مراکزی هستند که خدمات درمانی کاملاً رایگان به بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی ارائه میدهند. مرکز والفجر و تقینیا وابسته به وزارت بهداشت است. در این مراکز کلیه خدمات آموزش، مشاوره، تست اچآیوی و درمان بیماران، بر اساس دستورالعملهای تهیهشده در فضای کاملاً صمیمی و محرمانه انجام میشود. تمامی اقداماتی که در این مراکز انجام میشود بهعنوان «پیشگیری مثبت» شناخته میشود و کاملا رایگان است. بسیاری از افراد بعد از مراجعه به این مراکز با باشگاه مثبت نیز آشنا میشوند و در صورت تمایل میتوانند عضو این باشگاه شوند.»
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری والفجر در خیابان آزادی، بلوار استاد معین، خیابان شهید دستغیب غربی، مرکز بهداشت غرب تهران واقع شده است و شماره تماس آن ۱ – ۶۶۰۳۸۹۲۰ است. همچنین مرکز تقینیا در خیابان شهید آیتالله سعیدی، به سمت آزادی، خیابان شهید شاهپروری (جرجانی)، روبروی نمایندگی ایرانخودرو واقع شده است و شماره تلفن ۶۶۶۸۱۷۱۷ برای پاسخگویی به سؤالات مراجعهکنندگان اعلام شده است.
نظر شما